Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Blom. © Eveline Van Elk

Uitvaller Sandra bedankt voor Vierdaagsekruisje: 'Wel ontzettend lief'

NIJMEGEN - De uitgevallen Vierdaagseloper Sandra Blom (47) uit Heilig Landstichting heeft een Vierdaagsekruisje dat ze kreeg aangeboden, geweigerd. Het verhaal van Blom, die nooit meer zou kunnen lopen, maakte diepe indruk op oud-deelnemer Karel Commu (79) uit Utrecht. Hij was er zo door geraakt dat hij een oud kruisje van hemzelf aan haar wilde afstaan. 

De deelneemster aan de wandelmars kreeg na een zwaar ski-ongeluk in 2015 te horen dat ze blij moest zijn als ze ooit nog een rondje om huis zou kunnen lopen. Niemand kon voorspellen dat ze na jaren hard werken en veel fysiotherapie twee weken terug aan de start stond. Uiteindelijk viel ze uit: met de finish in zicht, op dag vier in Linden. Vanwege de enorme prestatie en de vele kilometers huilde ze van trots.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.