Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgt voor een file.
Volledig scherm
Een ongeluk op de A73 ter hoogte van Boxmeer waarbij een vrachtwagen en busje zijn betrokken zorgt voor een file. © Rijkswaterstaat

Verkeersdrukte rond Arnhem en Nijmegen door Vierdaagse en vakantie-uittocht neemt af

updateNIJMEGEN - De grote verkeersdrukte op de snelwegen in de regio Arnhem-Nijmegen neemt in de avondspits af. Op de A12 rond Arnhem staan in beide richtingen nog files. Ook op de A73 naar Nijmegen hoopt het verkeer zich op door een ongeluk.

De drukte op de A12 is rond 17.00 uur verder afgenomen. Tussen Arnhem-Noord en Zevenaar is er nog wel flinke vertraging. Ook stroopt het verkeer ter hoogte van knooppunt Grijsoord op. De opstoppingen op de A50 zijn voorbij.

Ongeluk

Door een kettingbotsing waarbij onder meer een vrachtwagen en een busje waren betrokken, heeft het verkeer op de A73 hinder tussen Vierlingsbeek en Boxmeer in de richting van Nijmegen. De rechterrijstrook was daar een tijd afgesloten.

Ook iets verderop tussen Wijchen en knooppunt Ewijk staat het verkeer vast. De ANWB raadde automobilisten vanaf Venlo aan om via Eindhoven en Oss om te rijden.

Tot slot is tussen Nijmegen en Arnhem ook sprake van oponthoud. Op de A325 heeft verkeer in de richting Arnhem vertraging door wegwerkzaamheden.

Check de actuele verkeerssituatie hier.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.