Volledig scherm
Luuk Peters (links) en Sven Molhuijsen (rechts) in het zwembad. © DG

Verkoeling nodig? Plons in het zwembad bij gaybar Thomtom

NIJMEGEN - Verkoeling nodig tijdens de Vierdaagsefeesten? De Nijmeegse gaybar Thomtom in de Van Welderenstraat biedt uitkomst. Tijdens de Vierdaagsefeesten is daar sinds zondag dagelijks vanaf 16.00 uur een buitenzwembad open. 

In een badje van zeven bij twee meter kan iedereen een verkoelende duik nemen. Van het bad wordt gretig gebruik gemaakt. Maandagavond plonsen ook Sven Molhuijsen (21) en Luuk Peters (23) er in. ,,Het is hier heerlijk’’, zegt Peters. ,,Niet te koud, maar ook zeker niet te warm. Zo'n fris bad kun je wel gebruiken met dit warme weer.’’ 

Goede actie

Ook Molhuijsen vindt het een 'goede actie' van de bareigenaar. De biertjes tikken vanwege de aanhoudende warmte soms harder bij hem aan dan normaal. ,,Eerder deze week dronk ik een biertje op de Kaaij. Ik had pas één biertje in de zon op, maar begon het al te voelen toen ik terugliep. Ik stapte daarom toch maar even over op alcoholvrij. Een verkoelend bad is geweldig als je al even in de brandende zon bent gaan drinken.’’

Vorig jaar had de bar nog een ballenbak met 14.000 ballen binnen. Vanwege de warmte kiest kroegeigenaar Tom Huntink nu voor een bad met 14.000 liter water buiten. Een zwembroek of bikini dragen is verplicht. Ook moeten bezoekers zelf een handdoek meenemen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.