Volledig scherm
Vanmorgen vlak na de start, heeft de app nog wel even gefunctioneerd. Inmiddels is hij kaduuk. © DG

Vierdaagse-app werkt weer niet: ‘Ik durf niet beloven dat hij het straks wel doet’

NIJMEGEN - De wandelapp van de Vierdaagse weigert dienst, alweer. De app waarmee wandelaars op de voet te volgen zijn, loopt net als vorig jaar vast of geeft foutieve locaties door. Of het programmaatje deze Vierdaagse nog wordt gerepareerd, durft een woordvoerster niet te voorspellen.

Volledig scherm
De Vierdaagseapp © DG

Net als vorig jaar regent het klachten op social media over de Vierdaagse-app. Bij veel mensen start de software niet meer op. Anderen zijn alle in de app toegevoegde wandelaars kwijt. Opnieuw invoeren gaat niet.

En dat terwijl de Vierdaagseorganisatie de app dit jaar vol vertrouwen aanprees. ‘Ja we begrijpen het heus als je de wenkbrauwen fronst bij het horen van ‘app’ en ‘Vierdaagse’ in één zin’, probeerde ze het mogelijke cynisme de kop in te drukken nadat de app vorig jaar van de markt werd gehaald.

‘In de basis werkt hij’
Jennifer Bus-Vos baalt dan ook stevig van de problemen. ,,In de basis werkt hij’’, vertelt de woordvoerster van de Vierdaagse. ,,We hebben de afgelopen weken ook stresstesten gedaan en die zijn zonder problemen verlopen.’’ 

Toch ging het vanmorgen mis. ,,We zijn aan het uitzoeken of het ligt aan de capaciteit van de zendmasten of dat er een andere oorzaak is.’’ 

Of het nog goed komt met de app, durft Bus-Vos niet te voorspellen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.