Volledig scherm
Medewerkers van het medische team. © De Gelderlander

Vierdaagse telt duizenden blaren minder dan vorig jaar

NIJMEGEN - Medewerkers van het Rode Kruis prikken deze week waarschijnlijk 2.000 blaren minder dan vorig jaar. Het Rode Kruis schat uit te komen op zo’n 16.000. In 2018 waren dat er nog 18.000. 

Acht- tot negenhonderd medewerkers van het Rode Kruis zijn deze Vierdaagse in touw om lopers te helpen. De grootste - ‘een soort van huisartsenpost’ - zit bij de Wedren. Naast een medische gedeelte is er een ruimte voor blarenprikkers. ,,Die negentig bedden liggen ’s middags continu vol”, zegt Ellen Wiggers, coördinator van het Rode Kruis. ,,Dat mensen soms een paar uur moeten wachten, daar kijk ik niet meer van op. We waren deze week al tot tien uur ’s avonds bezig.” 

Vorig jaar liepen de wachttijden volgens haar bij de post op de Wedren zelfs wel eens op tot drie à vier uur. 

Wachttijd niet gecompenseerd

Ook bij de rustplaatsen op de route moesten lopers wel eens een tijdje wachten, vertellen ze. De tijd die wandelaars kwijt zijn aan medische verzorging of wachttijd, wordt volgens de Vierdaagse-organisatie niet gecompenseerd. ‘Die tijd maakt deel uit van de beschikbaar gestelde tijd voor de te lopen afstand.’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.