Volledig scherm
Bezoekers met takken bij Kees van Hondt. © Gerard Verschooten

Vierdaagsefeesten: 'breek geen takken af voor Kees van Hondt'

NIJMEGEN - Het is mogelijk de laatste keer geweest dat de feestact Kees van Hondt optreedt op de Vierdaagsefeesten. Als bezoekers net als andere jaren opnieuw takken afbreken van de bomen, keert de act niet terug. Daarvoor waarschuwt de Stichting Vierdaagsefeesten. 

Het is een echte traditie bij de feestact. Opblaasbootjes, ballonnen, maar vooral veel takken vliegen door de lucht als Kees van Hondt op het podium staat. 

De meeste van die takken nemen bezoekers zelf mee. Dat betekent dus dat takken massaal van de bomen worden gerukt. De afgelopen jaren was de schade daardoor enorm, zegt Teddy Vrijmoet, directeur van de Vierdaagsefeesten. ,,Al een aantal jaar op rij zijn de bomen ernstig beschadigd. Het zijn vaak ook echt grote takken die ze afbreken. Dat willen we niet en daarom waarschuwen we bezoekers daar mee te stoppen. Er moet een eind aan komen aan de vernielingen, anders is het de laatste keer geweest.’’

Verantwoord gesnoeide takken

Feestvierders hoeven het overigens niet zonder takken te stellen. De organisatie neemt volgens Vrijmoet zelf takken mee, 'die op een verantwoorde manier gesnoeid zijn'. Ook allerlei opblaasspullen worden meegenomen. ,,We snappen dat dat bij de act hoort. Die act slaat ook al jaren enorm aan bij de bezoekers.’’ Ze hoopt dat bezoekers zich houden aan de oproep. ,,Het zou zonde zijn als zo'n mooi feest niet meer op het programma staat.’’ 

Het optreden van Kees van Hondt is vanavond vanaf 22.30 uur op het Plein 1944. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.