Wandelapp overbelast, Vierdaagse niet berekend op miljoenen kliks

NIJMEGEN - De wandelapp van de Vierdaagse is overbelast. De app waarmee wandelaars op de voet te volgen zijn, loopt net als vorig jaar vast of geeft foutieve locaties door. Reden is dat er veel meer gebruik van wordt gemaakt dan gedacht.

Volledig scherm

Net als vorig jaar regent het klachten op social media over de Vierdaagse-app. Bij veel mensen start de software niet meer op. ,,Ik heb iemand gesproken die volgens de app in Houten was, terwijl hij toch echt in Nijmegen was”, vertelt woordvoerder Jennifer Bus-Vos van de Vierdaagse. ,,Dus er gaat iets niet goed.”

Ze baalt stevig van de problemen: vorig jaar werkte de app ook al niet goed. ,,Maar het is nu een kwestie van overbelasting.” De app wordt door meer dan 100.000 mensen gebruikt. ,,In zes uur waren er al 31 miljoen kliks, op piekmomenten waren er 2.000 kliks per seconde.” Gepoogd wordt vandaag nog extra servercapaciteit in te zetten om de problemen te verhelpen.

Dat mensen verkeerde locaties via de app doorkrijgen, kan volgens Bus-Vos ook liggen aan de telefoonproviders. ,,Die hebben voor de Vierdaagse extra zendmasten ingezet en het kan zijn dat daardoor locaties niet goed zijn ingesteld.” 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.