Wandelen als reünie met familie uit Zwitserland en Canada

NIJMEGEN - Pieter (64) en Arna (62) Jacobs uit Landhorst lopen dit jaar de Vierdaagse met hun familie uit Zwitserland en Canada. Zwager Piet uit Canada deed al een keer eerder mee. ,,Het was de mooiste week uit mijn leven”,  zei hij toen. 

Volledig scherm
Het zevental bij de start op de Wedren in Nijmegen. © dg

Veertig jaar geleden zijn twee zussen van Arna met hun partners, twee broers uit Erp, geëmigreerd naar Canada. Een andere zus van Arna is toen naar Zwitserland verhuisd. Een deel van de familie is nu weer voor een week terug om vier keer 40 kilometer te wandelen.

In het dagelijks leven werkt Piet in het wegenonderhoud en maakt in de winter de Canadese wegen sneeuwvrij. Toen hij twee jaar geleden de Vierdaagse voor het eerst liep, was hij zo enthousiast, dat Arna’s zus Dorien nu ook mee wil doen. Zij woont bij het Zwitserse Basel en komt niet alleen. 

750 kilometer getraind in de bergen
Dorien neemt een vriendin uit Zwitserland mee. ,,Die zei altijd: Als jij de Vierdaagse gaat lopen, doe ik het ook”, vertelt Arna. Dorien heeft veel getraind voorafgaand aan de Vierdaagse. ,,Zij heeft wel 750 kilometer gewandeld”, vertelt Pieter. ,,Natuurlijk door de Zwitserse bergen.”

,,Het gaat heel gezellig worden”, denkt Pieter. ,,We zien ze normaal maar om de een à twee jaar.” Ze verschijnen met z’n zevenen aan de start . Ook Arna’s broer Harry en dochter Dorien, die wél in Nederland wonen, doen mee.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.