Wildpoepen aan de Houtlaan tijdens de Vierdaagse: ‘Vies, maar het hoort er een beetje bij’

videoNIJMEGEN - Vierdaagselopers moeten soms gewoon in de bosjes poepen. Omdat de rij bij de dixi’s te lang is. Of omdat ze hun grote behoefte gewoon niet meer kunnen ophouden. De bewoners van de Houtlaan zien het al jaren gebeuren tijdens de Vierdaagse. Drie dagen achter elkaar trekt het wandellegioen door de straat. ‘Het is vies, maar het hoort er een beetje bij.’

Volledig scherm
Loopsters Marga (links) en Mien maken gebruik maken van het toilet van Wilco Willemsen op de Houtlaan. © Bert Beelen

,,Waar was je vorig jaar?!’’, schreeuwt een vrouwelijke loper vanaf de rijbaan naar Wilco Willemsen. De 40-jarige bewoner van de Houtlaan in Nijmegen lacht en zegt dat hij vorige zomer in de Italiaanse zon zat tijdens de Vierdaagse. Hij stelt zijn toilet normaliter elk jaar gratis beschikbaar aan wandelaars bij wie de stoelgang na ongeveer een halfuur na de start opspeelt. 

In drie dagen tijd gaan er in huize Willemsen zo’n twintig wc-rollen doorheen. ,,Het is leuk om te doen en we willen de lopers graag ondersteunen”, zegt Willemsen, terwijl hij vanuit zijn versierde voortuin militairen en mensen in roze uitdossingen toejuicht. ,,Na de vakantie van vorig jaar zeiden de kinderen: de volgende Vierdaagse willen we thuis zijn. Het is drie dagen één groot feest.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.