Volledig scherm
Leonid Sloetski. © BSR Agency

Aanklager doet onderzoek naar uitspraken Sloetski over scheidsrechter

VIDEODe openbaar aanklager betaald voetbal stelt een vooronderzoek in naar de uitlatingen van Leonid Sloetski. De trainer van Vitesse viel arbiter Serdar Gözübüyük zondag na het duel met PSV (3-3) verbaal aan. De tirade kan de Rus een straf opleveren.

Sloetski was na het spectaculaire duel verbolgen over de beslissingen van Gözübüyük. Die gaf PSV voor rust een strafschop, nadat Hirving Lozano over de benen van doelman Remko Pasveer viel, zonder de VAR te consulteren.

En hij onthield vervolgens Vitesse een penalty, nadat Gaston Pereiro met hoog opgeheven been de bal weghaalde in duel met Vitessenaar Matus Bero.

,,Die eerste strafschop, is geen strafschop”, fulmineerde Sloetski. ,,Hirving Lozano is een duiker. Maar de scheidsrechter kijkt niet eens naar de beelden. Serdar Gözübüyük is de slechtste scheidsrechter van de wereld. Hij heeft ons eerder al benadeeld in de uitwedstrijd tegen PSV. En ook uit bij Feyenoord.”

Ober

Volledig scherm
Scheidsrechter Serdar Gözübüyük geeft Michael van der Werff een rode kaart en PSV een penalty. © BSR Agency

Sloetski bezigde zijn woorden voor de televisiecamera’s en de schrijvende pers. ,,Deze scheidsrechter is bezig met zijn eigen show”, stelde de Rus. ,,Maar hij is als het ware de ober in een restaurant. Hij is er voor de spelers. Dat zijn de hoofdrolspelers. En dan zijn houding. Nederland heeft goede scheidsrechters. Die leggen hun beslissingen uit. Netjes en beleefd. Maar Gözübüyük geeft je geen eens een hand. Hij kijkt je niet eens aan. Hij weigert uitleg. Hij praat niet met je, maar loopt je straal voorbij. Hij is stuitend arrogant.”

Op grond van die uitlatingen besloot de openbaar aanklager van de KNVB in Zeist maandagmiddag tot een vooronderzoek. De uitkomst daarvan is ongewis. Sloetski kan ook vrijspraak krijgen.

Scheidsrechtersbaas Dick van Egmond wil lopende het onderzoek niet reageren. ,,Ik volg de procedure”, verklaart hij. ,,Ik wacht alle ontwikkelingen af, zoals het in de rechtsgang hoort.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.