Edward Sturing, als coach van Vitesse op het trainingskamp deze winter in Portugal.
Volledig scherm
Edward Sturing, als coach van Vitesse op het trainingskamp deze winter in Portugal. © BSR Agency

Advies Sturing aan technisch directeur Spors: ‘Vitesse heeft rust en stabiliteit nodig’

ARNHEM - Edward Sturing wil een cultuurbewaker blijven bij Vitesse. De clubicoon heeft de nieuwe technisch directeur Johannes Spors een ‘dringend advies’ meegegeven. ,,Deze club heeft nu rust en stabiliteit nodig”, stelt Sturing. ,,Gaat dat niet gebeuren, dan gaat het ook niet goed komen met deze club.”

Spors is sinds april werkzaam bij Vitesse. De Duitser heeft een contract tot juli 2023 in Arnhem. Sturing luidt de noodklok. De ‘td’ moet aan de bak. 

,,We staan met Vitesse op een kruising van wegen”, vindt de Eerbeker. ,,Het verloop in de top is veel te groot. De club is de voorbije jaren Joost de Wit (algemeen directeur, red.) kwijt geraakt. Mohammed Allach (technisch directeur, red.) is vertrokken. Leonid Sloetski is als trainer verdwenen, Joseph Oosting heeft even voor de groep gestaan en daarna kwam ik weer. Er is geen continuïteit in de club. Geen structuur. Al jaren dienen trainers hier hun contract niet uit. Ze stappen op of worden ontslagen. Dat zorgt voor onrust in alle geledingen van de club.”

Sturing wijst ook op een gebrek aan visie in Arnhem. ,,Ik heb gezegd: ‘Kijk naar de toekomst’. Kijk naar de financiën, die al jaren gigantisch onder druk staan. De coronacrisis doet pijn. Maar dit kan ook een mooi omslagpunt zijn. Dit is hét moment om jeugdspelers te laten doorstromen. Om herkenbaar te worden. Dat proces begeleiden had ik heel erg leuk gevonden. We moeten niet kijken naar AZ of FC Utrecht. Die clubs zijn verder. Vitesse moet een visie krijgen.”