Alexander Büttner als speler van Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Alexander Büttner als speler van Vitesse. © VI Images

Alexander Büttner is nu al verliefd op Amerika: ‘Dit is een droombestemming’

DOETINCHEM - De vriendschap met voetbalfenomeen Wesley Sneijder brengt Alexander Büttner naar Amerika. Het ‘straatschoffie’ uit Doetinchem strijkt neer bij New England Revolution. Hij is trots en blij tegelijk.

Hij ratelt en ratelt. Over de mooie stad Boston. Over het immense Gillette Stadium. Over de ontvangst bij Revolution, het ‘super-contract’ en de topsportmentaliteit, die tot in zijn poriën voelbaar is. Alexander Büttner moet zijn verbintenis met New England nog ondertekenen, maar hij beleeft nu al zijn Amerikaanse droom. Thuis in Doetinchem.

,,Ik kom terecht in een competitie met een grote uitstraling”, vertelt Büttner. ,,Hier voetballen Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney. Wellicht komt David Silva (nu Manchester City, LL) naar de Major League Soccer. Ik sta daar straks tussen. Natuurlijk is dit een droombestemming. Amerika is booming in het voetbal.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.