Volledig scherm
Alexander Büttner (hier in Almelo) mag dit seizoen niet meer uitkomen voor Jong Vitesse: hij heeft te veel wedstrijden in de hoofdmacht gespeeld. © Jasper Ruhe

Alexander Büttner mag niet
meer spelen voor Jong Vitesse

ARNHEM - Trainer Joseph Oosting van Jong Vitesse mag Alexander Büttner zondag niet opstellen bij de herstart van de competitie in de derde divisie. Büttner speelde te veel wedstrijden in de hoofdmacht om nog in het beloftenteam te mogen spelen.

De linksback van Vitesse werd door hoofdtrainer Henk Fraser naar Jong Vitesse verwezen omdat zijn fysieke gesteldheid (te hoog vetpercentage) niet in orde is. 

Büttner trainde deze week mee met Jong Vitesse, evenals gastdoelman Piet Velthuizen, die zijn conditie op peil mag houden bij de club. Ook hij is niet inzetbaar bij Jong Vitesse, dat zondag tegen Be Quick 1887 de competitie hervat. De wedstrijd is om 14.30 uur op sportcentrum Papendal. 

Trainer Joseph Oosting is niettemin blij met de twee ervaren spelers in zijn jonge groep. ,,Twee Vitesse-mensen, dat is heel mooi. De dynamiek is anders, dat klopt. Uiteraard heb ik met ze gesproken en ze verteld wat ik verwacht. Je hoopt dat ze een positieve invloed hebben. Ik vind dat ze dat hebben, ja.”

Toch is Oosting vooral tevreden als Büttner snel terugkeert bij de hoofdmacht. ,,Dat is het doel, zo snel mogelijk zorgen dat hij conditioneel in orde is en het niveau van de eerste selectie heeft.”

Van alle spelers die met de eerste selectie naar Spanje zijn, weet Oosting zaterdag wie hij kan inzetten. De selectie keert dan terug uit Spanje.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.