Alexander Büttner in actie voor Vitesse tegen PEC Zwolle. De Achterhoeker kan naar de Verenigde Staten.
Volledig scherm
Alexander Büttner in actie voor Vitesse tegen PEC Zwolle. De Achterhoeker kan naar de Verenigde Staten. © VI Images

Amerikaanse droom in beeld voor Büttner

BOSTON - Alexander Büttner is op weg naar Amerika. De Achterhoeker wordt nadrukkelijk begeerd door New England Revolution. De topclub uit de Major League Soccer wil een meerjarig contract met de back afsluiten.

Büttner (30) is in beeld na een succesvolle stage, halverwege september. De Doetinchemse profvoetballer heeft daarbij coach Bruce Arena overtuigd. Ook Jack Rodwell (28), voorheen uitkomend voor Everton, Manchester City en Sunderland en twee jaar geleden zelfs even in beeld bij Vitesse, staat op de radar van New England. Dat bevestigen bronnen in de Verenigde Staten.

Bij de club uit Foxborough, een dorp nabij Boston, kan Büttner pas volgend seizoen aansluiten. De MLS staat nu voor de play-offs, de strijd om het landskampioenschap. Daarvoor is New England Revolution geplaatst. In november is de competitie voorbij. In maart 2020 begint dan weer een nieuw seizoen in de hoogste Amerikaanse profcompetitie.

Het ‘Kamp Büttner’ wil desgevraagd niet reageren op de interesse uit Massachusetts. De Achterhoekse prof geniet de transfervrije status. Hij staat ‘open voor een mooi avontuur’, zo heeft hij de voorbije maanden meermaals verklaard.

Büttner vertrok deze zomer bij Vitesse. De Arnhemse club wilde graag verder met de linkspoot, die ook uitkwam voor Manchester United, Dinamo Moskou en Anderlecht. De eredivisionist legde daarvoor een driejarig contract neer, maar de onderhandelingen liepen uiteindelijk stuk op de financiën.