Volledig scherm
Nieuwe assistent-trainer Andy Myers (l) met Vitesse-hoofdtrainer Henk Fraser (r). © Pro Shots

Assistent-trainer Myers: 'Dit is wat ik wilde'

Andy Myers, de nieuwe assistent-trainer van Henk Fraser, was op de eerste dag van het trainingskamp in Maribor het meest opvallende gezicht bij Vitesse. De oud-speler en trainer van Chelsea liet na zijn eerste sessie bij zijn nieuwe club weten gesnakt te hebben naar een functie als bij Vitesse.

,,Dit is wat ik wilde", zegt Myers, die benadrukt niet vanuit Londen in Arnhem te zijn geposteerd. ,,Ik was al 5 jaar assistent-trainer bij het beloftenteam van Chelsea en begon steeds meer iets anders te overwegen. Vitesse was één van de opties en een mooie gelegenheid voor me omdat ik nu eindelijk bij een eerste elftal kan werken."

Myers, met zijn gouden tand en fors postuur een imposante verschijning, arriveerde vorige week dinsdag in Arnhem en woonde zaterdag in Driel ook het oefenduel met KV Oostende (2-3 verlies) bij. ,,Dinsdag heb ik met Mo Allach en Henk Fraser gezeten. Dat was een heel goed gesprek. Zij stonden er open voor. Henk inspireert me. Ik kwam erachter dat hij actief was op het WK in 1990. Ik kijk uit naar de samenwerking, ook omdat ik nu al heb gezien dat we met een leergierige groep jonge jongens werken die veel potentie heeft."