Volledig scherm
Zulte-spits Peter Olayinka (rechts) in duel met Fankaty Dabo van Vitesse. © ProShots

Ballenjongen bij Vitesse ontkent racistische opmerking richting Zulte-spits

updateARNHEM - Spits Peter Olayinka van Zulte Waregem zou donderdagavond racistisch bejegend zijn door een ballenjongen in GelreDome. Dat gebeurde in de slotfase van de Europa League-wedstrijd tegen Vitesse in het Arnhemse stadion. De ballenjongen ontkent de aantijgingen.

Een woordvoerder van de club uit Vlaanderen bevestigde vrijdag berichtgeving op een Belgische voetbalwebsite over de racistische opmerking. De voetballer uit Nigeria zegt dat de ballenjongen hem heeft uitgemaakt voor 'domme zwarte, black idiot'. ,,Wat er precies gezegd is weet ik niet, wel dat er inderdaad iets is gezegd van racistische aard’’, meldt woordvoerder Jeroen de Volder namens SV Zulte Waregem. ,,We betreuren het dat dit is gebeurd, terwijl er geen enkele aanleiding toe was.’’

De Volder zegt ook dat de Belgische club het incident verder laat rusten, en dat er bijvoorbeeld geen melding wordt gedaan bij de Europese voetbalbond UEFA. ,,We concentreren ons beter op de volgende wedstrijd, komende zondag tegen KV Oostende.’’

Vitesse

Vitesse verklaart te gaan onderzoeken wat er precies is gebeurd en gezegd. ,,Wij gaan dit uitzoeken”, zegt een woordvoerder van de Arnhemse club. ,,Wij hebben zelf niets waargenomen. Als het heeft plaatsgevonden, dan kan dat niet door de beugel en worden maatregelen genomen.”

Inmiddels is er contact geweest met de ballenjongen. Die ontkent de aantijgingen. Ook op zijn Facebook-pagina. 'De beste man maakte een schwalbe waarop ik zei: 'sta op en voetbal verder'. Waarna ik de bal gaf. Inderdaad ik heb gelachen maar puur omdat hij boos was!', schrijft de ballenjongen.

Vitesse verloor de wedstrijd donderdagavond met 0-2 en is daardoor uitgeschakeld in Europa.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.