Joshua Brenet bij zijn officiële debuut voor Vitesse, in de wedstrijd tegen FC Groningen.
Volledig scherm
Joshua Brenet bij zijn officiële debuut voor Vitesse, in de wedstrijd tegen FC Groningen. © ANP Sport

Basis bij Vitesse nog te vroeg voor Brenet en Dasa; Sturing houdt elftal intact

ARNHEM - Edward Sturing houdt zijn elftal intact bij Vitesse. De coach acht een basisplek voor Joshua Brenet en Eli Dasa nog te vroeg. Ondanks de kritiek op hun prestaties blijven Julian Lelieveld en Max Clark als backs staan bij de Arnhemse club voor het duel met Heerenveen.

Clark en Lelieveld worstelen al weken op de vleugels bij Vitesse. De Arnhemse eredivisionist heeft daarom in de winterse transferperiode ook Brenet gehuurd van Hoffenheim. De Israëliër Dasa is terug van een enkelblessure. Zij vormen het beoogde duo op de flanken.

Topfit

Brenet en Dasa hebben afgelopen week speelminuten gemaakt in een wedstrijd met Jong Vitesse. Die test hebben ze doorstaan.

Maar voor een basisplaats moeten ze nog een laatste stap naar een topconditie zetten, stelt Sturing. Brenet heeft al wel zijn debuut gemaakt bij Vitesse, met een invalbeurt van enkele minuten vorige week tegen FC Groningen.

Met Heerenveen treft Vitesse een achtervolger in de eredivisie. De Friezen vormen een concurrent voor een plek in de play-offs om Europees voetbal.

Is er bij Vitesse sprake van een vormdip en tegenvallend voetbal, bij Heerenveen is de crisis niets minder. De equipe van coach John Jansen heeft al zes duels op rij niet meer gewonnen. Heerenveen ligt net als Vitesse uit de KNVB-beker.

Sloetski

Vitesse verloor eerder dit seizoen bij Heerenveen met 3-2. Het was de laatste wedstrijd van Leonid Sloetski als coach van de Arnhemse club. De Rus vertrok na een reeks van vijf nederlagen op rij. De laatste keer dat De Friesen beide duels met Vitesse in een competitiejaar won was in 2009/2010 (twee keer 1-0).

Bij Vitesse staat Oussama Tannane met vier gele kaarten op scherp. Een volgende boeking levert hem een schorsing op. Het duel in GelreDome begint zondag om 12.15 uur.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Tronstad, Tannane, Bero; Dicko, Matavz, Linssen.