Volledig scherm
Riechedly Bazoer, nog als speler van FC Utrecht. Hij viert als huurling een goal tegen VVV Venlo. © ANP / VI Images

Bazoer: Europees voetbal met Vitesse het doel

ARNHEM - Riechedly Bazoer kijkt uit naar zijn avontuur bij Vitesse. De kersverse nieuweling wil met de Arnhemse club in het nieuwe seizoen Europees voetbal afdwingen. ,,Dat hoort bij de status van deze club”, zegt hij.

Bazoer (22) start vanaf vandaag met trainen bij Vitesse. De Arnhemse club heeft de middenvelder, zesvoudig international, overgenomen van de VfL Wolfsburg. De Maarssenaar moet het middenveld van de eredivisionist versterken.

,,Ik kijk uit naar het begin”, stelt Bazoer. ,,Vitesse is een club in de top vijf van Nederland. De intentie is aanvallend voetbal. Er is vaak individuele kwaliteit. Daar pas ik goed in.”

Bekenden

Bazoer kent van de huidige selectie al Oussama Tannane, ook nieuweling bij Vitesse. Met Thulani Serero heeft hij nog samengespeeld bij Ajax. Charly Musonda kent hij als tegenstander. Van een jeugdinterland met Oranje tegen de Belgen.

Bazoer stapt over na een half seizoen als huurling bij FC Utrecht. Hij heeft in de zomer zijn conditie op peil gehouden. ,,Ik ben hier nu pas net en moet iedereen eerste leren kennen”, legt de middenvelder uit. ,,Het is nu zaak de conditie en fysieke fitheid verder op te bouwen. Over drie weken begint de competitie. Dat moet ik halen.”

Tannane 

Tannane (25) heeft sinds februari, nadat hij was weggestuurd bij FC Utrecht, niet meer gespeeld. ,,Dus heb ik nog even de tijd nodig om helemaal fit te worden”, vertelt hij. ,,Ik heb sinds het vertrek bij Utrecht wel door getraind, maar dat is geen wedstrijdhardheid. Ik heb geen ritme. Ik ben dus geduldig. Ik hoop in drie weken op fitheid een slag te slaan. Ja, de start van de competitie halen, zou heel mooi zijn.”

Vitesse begint de competitie op zaterdag 3 augustus. Dan is landskampioen Ajax in GelreDome de tegenstander.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.