Riechedly Bazoer na zijn doelpunt tegen Ajax.
Volledig scherm
Riechedly Bazoer na zijn doelpunt tegen Ajax. © VI Images

Bazoer terug in de basis bij Vitesse; opnieuw knieklachten bij Gong

ARNHEM - Riechedly Bazoer keert vrijdag in het thuisduel met PEC Zwolle terug in de basis van Vitesse. De middenvelder was afgelopen zaterdag tegen Willem II (2-0 zege) geschorst na zijn rode kaart in het duel met Ajax (2-2).

Jay-Roy Grot zit door de terugkeer van Bazoer waarschijnlijk op de bank. Trainer Leonid Sloetski beschikt over een nagenoeg complete selectie.

Alleen Hilary Gong ontbreekt. De Nigeriaanse aanvaller kampt, net als vorig seizoen, opnieuw met knieklachten. ,,We komen binnenkort naar buiten met nieuws over hem, maar hij is waarschijnlijk lang afwezig”, zegt Sloetski. ,,Het gekke is dat we niet weten wanneer de nieuwe klachten ontstaan zijn.”

Thulani Serero lijkt gewoon te spelen. De Zuid-Afrikaan wordt al een week in verband gebracht met een transfer naar Al-Jazira (Verenigde Arabische Emiraten). ,,Er is geen nieuws over hem”, zegt Sloetski. ,,Maar ik heb al vaker gezegd: belangrijk of niet, elke speler kan bij een goed bod vertrekken. Dat is nou eenmaal het lot van Vitesse.”

Vermoedelijke opstelling: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane, Serero, Bazoer, Bero; Matavz, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.