Roy Beerens als actief speler van Vitesse, in het seizoen 2018-2019. De Brabander wil graag weer deel uitmaken van de  selectie van de Arnhemse club, nu coach Leonid Sloetski is vertrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Roy Beerens als actief speler van Vitesse, in het seizoen 2018-2019. De Brabander wil graag weer deel uitmaken van de selectie van de Arnhemse club, nu coach Leonid Sloetski is vertrokken. © BSR/SOCCRATES

Beerens hoopt na vertrek Sloetski op nieuwe kans bij Vitesse

ARNHEM -  Roy Beerens hoopt op een herkansing bij Vitesse. Nu coach Leonid Sloetski is vertrokken, ligt de weg open voor een rentree in de selectie van de Arnhemse club. De tweevoudig international gaat in gesprek met technisch directeur Mohammed Allach.

Beerens (32) heeft nog een contract tot juli 2021 bij Vitesse. Maar de Brabander voetbalt nu al een jaar niet meer bij de eredivisionist. De fitnessruimte op Papendal is zijn domein geworden.

Beerens werd vorig jaar door Sloetski bij Vitesse tot persona non grata verklaard. De aanvaller uitte kritiek op de defensieve speelwijze van de Rus. De coach stelde hem daarna niet meer op.

Grens met Syrië

Als banneling zocht Beerens in de voorbije zomer daarom een nieuwe club. De ex-speler van PSV, NEC, Heerenveen, AZ, Hertha BSC (Duitsland) en Reading (Engeland) trainde niet meer bij Vitesse mee. Maar de zoektocht leverde uiteindelijk niets op. Er kwam aanbiedingen binnen uit Australië en het oosten van Turkije. Een club bij de grens met Syrië. De Brabander achtte de risico’s veel te groot.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.