Roy Beerens
Volledig scherm
Roy Beerens © BSR/SOCCRATES

Beerens maakt jaar na ‘Sloetski-conflict’ rentree bij Vitesse

LEEUWARDEN - Roy Beerens is terug in wedstrijdverband bij Vitesse. De Brabander heeft maandagavond een helft meegedaan bij het beloftenteam van de Arnhemse club. Dat waren zijn eerste speelminuten sinds 27 januari 2019.

Jong Vitesse verloor in de reservecompetitie na een zwak optreden met 3-1 bij Cambuur Leeuwarden. Beerens (32) speelde als rechterspits. Hij was bij zijn rentree onwennig.

Beerens keerde terug na een verbanning bij Vitesse. Hij werd een jaar geleden door de Russische coach Leonid Sloetski in Arnhem op een zijspoor gezet. De Brabander uitte kritiek op de defensieve speelwijze van de Moskoviet. De tweevoudig international trainde uiteindelijk zelfs niet eens meer mee met de selectie van de Gelderse eredivisionist.

Met het vertrek van Sloetski eind november 2019 keerde Beerens weer terug in de spelersgroep van Vitesse. Maar na een jaar van stilstand moest hij weer volledig worden opgetraind. De technische staf van de Arnhemse club achtte maandagavond de tijd rijp voor een rentree.

Jong Vitesse verloor de ontmoeting in Friesland door een zwakke eerste helft. Daarin scoorde Jong Cambuur drie keer. Na rust tekende Richie Musaba voor de 3-1 van de Arnhemse club.

Bij Jong Vitesse speelde Joshua Brenet de volle negentig minuten. Vanuit de eerste selectie deden onder andere ook nog Thomas Hajek, Thomas Buitink en Patrick Vroegh mee.