Volledig scherm
Roy Beerens viert de 2-0 voor Vitesse met Guram Kashia. © ANP Pro Shots

Beerens: Vitesse moet aanvallen

ARNHEM - Roy Beerens is blij met het nieuwe systeem bij Vitesse. Onder interim-trainer Edward Sturing moet aanvallender voetbal in Arnhem tot stand komen. De zege op Sparta (7-0) geldt als startpunt voor de Gelderse eredivisionist.

,,We bouwen op, we vallen aan”, stelt Beerens. ,,Dat is wel het beste. In de afgelopen weken zaten we vol twijfel. Maar zoals tegen Sparta: met die intentie moeten we elke wedstrijd spelen.”

Beerens weigert nu af te rekenen met trainer Henk Fraser, vorig week woensdag door de tegenvallende resultaten ontslagen. ,,Ik vind het flauw om de trainer de schuld te geven. Voor de ene is een trainerswissel goed, voor de ander minder. We hadden dit ook onder Fraser moeten tonen. daarbij bood Sparta nu ook wel weinig weerstand. Dat maakt ook dat de uitslag hoog uitvalt.”

,,Zo voetballen zorgt er wel voor dat je publiek vermaakt”, zegt Beerens. ,,Dan ga je er heus wel een keer af, hoor. Maar over het algemeen is dit het systeem voor Vitesse. We hebben toch ook aanvallende spelers? We willen druk brengen en de bal goed rondspelen. Dan is het klassiek aanvallen via de zijkanten en voorzetten geven. De laatste weken deden we de dat niet. We voetbalden op geluk. Ik vind die drang naar voren voor ons beter.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.