‘Beker enige prijs die Vitesse kan winnen’

DE LES VAN VITES (IN DE BEKER)ARNHEM - Vitesse maakt zich op voor de wedstrijd van het jaar. De kwartfinale van de KNVB-beker tegen favoriet Ajax is voor de Arnhemse club van groot belang. Dat kan een felbegeerd ticket voor de Europa League opleveren. ,,Ik hoop op een magische avond”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites.

Vitesse kijkt uit naar het duel met Ajax, maar er zijn bij de achterban genoeg zorgen. ,,Vorige week had ik er nog veel zin in”, zegt Courbois. ,,Maar afgelopen weekeinde is mijn enthousiasme enigszins weggeëbd.”

Bedenkingen

De recente reeks, met gelijke spelen tegen FC Emmen (1-1) en ADO Den Haag (0-0) en het verlies bij FC Groningen (1-0) zorgen voor bedenkingen. Onder Sturing heeft Vitesse de eerste nederlaag geleden.

,,Ik moet bekennen”, vertelt Courbois, ,,als supporter is het momenteel een hele opgave om een wedstrijd uit te kijken. Het is niet even gezellig een potje voetbal kijken.”

Quote

Als het voetbal zoals de laatste weken is, dan gaat iedereen met een kater naar huis

Favoriet

Ajax is woensdagavond (aftrap 20.45 uur) favoriet in GelreDome. Een zege van de underdog zorgt voor geschiedschrijving.

,,De KNVB-beker is voor Vitesse de enige prijs”, weet Courbois. ,,Ik zou heel graag kampioen worden. Dan zit ik een week op de Korenmarkt met een tentje. Dan blijft de beker over. Dat is eigenlijk de enige tastbare prijs voor Vitesse om te winnen.”

Riechedly Bazoer viert zijn doelpunt tegen Ajax in de eredivisie, rechts van hem Oussama Tannane.
Volledig scherm
Riechedly Bazoer viert zijn doelpunt tegen Ajax in de eredivisie, rechts van hem Oussama Tannane. © VI Images

Cupfighter

Vitesse moet uitgroeien tot cupfighter. ,,Als er dynamiek in het team zit, snelheid, dan hoeft het voetbal niet eens goed te zijn. Dan staan de supporters achter de club. Maar als het voetbal zoals de laatste weken is, dan gaat iedereen met een kater naar huis.”

Vitesse moet ook een eenheid zijn. ,,Dan moet Riechedly Bazoer meer meters maken”, vindt Courbois. ,,En Tannane moet niet zijn eigen show opvoeren. Ik vrees ook voor de backs. Dat is ook een onderdeel dat niet loopt.”

,,Ik hoop op een mooi meeslepend gevecht”, besluit Courbois. ,,En dat we dan in de tweede helft van de verlenging winnen. Ik hoop op een magische avond.” 

De Les van Vites (de bekereditie).
Volledig scherm
De Les van Vites (de bekereditie). © Videostill