Volledig scherm
TEC-doelman Sebastiaan van der Sman kan ondanks de 3-1 nederlaag van zijn ploeg tegen Jong Vitesse nog een beetje lachen. Hij werkt in het dagelijks leven op de voetbalacademie van Vitesse. © Pro Shots

Belangrijke zege Jong Vitesse op 'lotgenoot' TEC

Arnhem – Jong Vitesse heeft in de strijd tegen de degradatie in de tweede divisie goede zaken gedaan. De Arnhemse beloftenploeg versloeg ‘lotgenoot’ TEC woensdagavond met 3-1. Voorlopig ontloopt de equipe van trainer John Lammers nu de nacompetitie. Voor de Tielse club houden de zorgen aan.

Jong Vitesse en TEC waren in het inhaalduel aan elkaar gewaagd. De Arnhemmers kwamen na 18 minuten op 1-0 door Imad Najah, die scoorde met een kopbal. Na 36 minuten kwam TEC terug tot 1-1. Julian Lelieveld kopte een bal in het eigen doel.

Na rust kwam Jong Vitesse weer snel op voorsprong. Mohammed Osman sloot een counter af met een fraai schot voorbij doelman Sebastiaan van der Sman: 2-1. Voor hem was het een pikant duel: hij werkt in het dagelijks leven bij Vitesse als coördinator voetbalzaken in de voetbalacademie van Vitesse. 

TEC viel daarna vertwijfeld aan en gaf veel ruimte weg voor de Arnhemse counter. Maar Jong Vitesse ging daar zeer slordig mee om. Pas met een fraaie vrije trap van Thomas Oude Kotte beslisten de beloften van de Arnhemse profclub het duel: 3-1.