Matus Bero duelleert voor Vitesse met Tudor Baluta (links) en Aaron Meijers van ADO Den Haag.
Volledig scherm
Matus Bero duelleert voor Vitesse met Tudor Baluta (links) en Aaron Meijers van ADO Den Haag. © BSR Agency

Bero twijfelgeval bij Vitesse voor bekerkraker Ajax

ARNHEM - Matus Bero is een twijfelgeval bij Vitesse voor de bekerkraker tegen Ajax. De leiding van de Arnhemse club beslist woensdag pas of de Slowaakse international inzetbaar is voor de kwartfinale in GelreDome. Coach Edward Sturing hoopt vurig op zijn motor op het middenveld.

Voor Vitesse is de KNVB-beker van groot belang. De Arnhemse club kan zo in de zomer de grenzen over. De eindzege levert een plek op in de groepsfase van de Europa League. Daarmee zijn miljoenen euro aan inkomsten gemoeid. ,,Daarmee is het belang van deze wedstrijd wel duidelijk”, stelt Sturing.

Bero (24) is een twijfelgeval door hamstringklachten. De Slowaak heeft daardoor het competitieduel met FC Groningen (1-0 verlies) van zaterdag gemist. Sturing neemt geen enkel risico.

,,Natuurlijk hebben we Bero er graag bij”, zegt de coach. ,,Maar met hamstringblessures moet je oppassen. Alleen als hij echt fit en pijnvrij is, kan hij ook spelen. Is het niet verantwoord, dan zit hij er ook niet bij.”

Sturing wil nog niets prijsgeven over zijn opstelling. Zeker is wel dat Joshua Brenet en Eli Dasa bij de selectie zitten. De backs zijn afgelopen maandag getest bij Jong Vitesse. Waarschijnlijk starten Julian Lelieveld en Max Clark. Bryan Linssen keert daarbij terug van een schorsing. Bij afwezigheid van Bero lijkt Patrick Vroegh te starten.

In de kwartfinale volgt bij een gelijkspel na negentig minuten een verlenging van twee keer een kwartier. Daarna volgen eventueel strafschoppen (gewoon om en om). Het duel in GelreDome begint om 20.45.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Tronstad, Bazoer, Bero; Tannane, Matavz, Linssen.