Thulani Serero draait met de bal de andere kant op in de drukte van Willem II.
Volledig scherm
Thulani Serero draait met de bal de andere kant op in de drukte van Willem II. © VI Images

Bevestiging Vitesse: Serero naar Al Jazira

ARNHEM - Thulani Serero is officieel weg bij Vitesse. De Arnhemse club heeft de betaling van Al Jazira binnen, waarmee de Zuid-Afrikaan na twee seizoenen overstapt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Hij heeft een contract van twee jaar getekend in het Midden-Oosten.

Serero (29) laat de Nederlandse velden na acht seizoenen achter zich. In 2011 verruilde hij Ajax Cape Town voor Ajax in Amsterdam. In 2017 maakte de Zuid-Afrikaan de overstap naar Vitesse. Bij Al Jazira treft hij een Nederlander als trainer: Jurgen Streppel.

Beste jaar

Serero heeft twee goede seizoenen achter de rug bij Vitesse. De Zuid-Afrikaan acht zijn tweede jaar, onder Leonid Sloetski ‘beduidend beter’ als zijn eerste seizoen, onder Henk Fraser.

,,Ik ben Vitesse dankbaar”, stelt Serero. ,,Nadat ik bij Ajax op een zijspoor belandde, wilde ik weer spelen. Dat is gebeurd. Ik vond mijn tweede seizoen veel beter dan het eerste. Ik heb het voetbalplezier bij Vitesse teruggevonden. Ik ben daarvoor iedereen dankbaar. Nu jaag ik nieuw succes na met Al Jazira.”

Lovend

Bij Vitesse is technisch directeur Mohammed Allach zeer lovend over Serero. De Zuid-Afrikaan groeide uit tot steunpilaar en sterkhouder in Arnhem. ,,Hij heeft bij Vitesse aan alle verwachtingen voldaan.”

Serero gaf halverwege vorig seizoen al aan ‘klaar te zijn voor een nieuw avontuur’. Zijn vertrek is een sportieve aderlating voor Vitesse. ,,Natuurlijk gaan we de kwaliteiten van Thulani missen”, reageert Allach. ,,Maar gelukkig hebben we hier eerder al op geanticipeerd.”

Daarmee doelt de technisch directeur op de komst van Riechedly Bazoer. De Utrechter moet het voetbal vorm gaan geven bij Vitesse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.