Yassin Oukili (rechts) in duel met Noa Lang van FC Twente.
Volledig scherm
PREMIUM
Yassin Oukili (rechts) in duel met Noa Lang van FC Twente. © ANP Sport

Blessureleed haalt talent uit schaduw van opleiding Vitesse: Yassin Oukili omarmt zijn kans

ARNHEM - Met Vitesse als veldhospitaal krijgt talent een kans in de eredivisie. Laatbloeier Yassin Oukili treedt uit de schaduw van de opleiding in Arnhem.

Goedgeluimd schuift hij aan. Drie optredens in de eredivisie, waarvan twee keer tegen FC Twente, zorgen voor trots. Maar ze geven ook vertrouwen. Geloof. Stiekem hoopt Yassin Oukili nu op speelminuten in de Galgenwaard, zaterdagavond voor Vitesse.

Hij is een rasechte Utrechter, vandaar.

Oukili (19) komt uit de kraamkamer van Vitesse. De concurrentie is daar moordend. Iedereen jaagt dezelfde droom na. Je vriend is in wezen ook je vijand. En nog geen 10 procent stapt voor een mooie profcarrière uiteindelijk door de poorten van GelreDome. Dan maakt hij nu reuzensprongen.

,,Ik geniet enorm”, vertelt Oukili, middenvelder van origine. ,,Normaliter speel ik mijn wedstrijden in Jong Vitesse of het team Onder 19 jaar. Dat is een heel ander niveau. Tegen Twente (1-0 zege, zaterdag, LL) kreeg ik meer dan één helft speeltijd. Dan gaat alles veel sneller. Dat is aanpoten. Ik kon goed meedraaien, denk ik. Ik kreeg na afloop ook de complimenten. Die lof doet me goed.”

Quote

Ik ben dus laat inge­stroomd bij een profclub, maar heb me goed ontwikkeld

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.