Riechedly Bazoer strompelt in het bijzijn van fysiotherapeut Jos Kortekaas het veld af bij Vitesse tegen FC Twente. De spelmaker keert naar verwachting donderdag weer op het trainingsveld terug.
Volledig scherm
Riechedly Bazoer strompelt in het bijzijn van fysiotherapeut Jos Kortekaas het veld af bij Vitesse tegen FC Twente. De spelmaker keert naar verwachting donderdag weer op het trainingsveld terug. © ANP Sport

Blessureleed Vitesse: Vroegh en Bazoer snel terug, Grot voor onderzoek naar ziekenhuis

ARNHEM - Vitesse verwacht Riechedly Bazoer en Patrick Vroegh snel terug op het trainingsveld. Het duo heeft geen zware blessure overgehouden aan het duel met FC Twente. Jay-Roy Grot wacht op uitsluitsel van ziekenhuisonderzoek naar zijn knieblessure.

De leiding van Vitesse vreest voor de kwetsuur van Grot. De huurling van Leeds United viel zaterdag uit na zijn doelpunt tegen Twente. De Arnhemse club won daardoor het duel (1-0) en nestelde zich stevig in de subtop van de eredivisie.

Vroegh 

Vroegh werd vanwege een hoofdblessure gewisseld. Het talent uit Herwijnen was even buiten bewustzijn na zijn botsing met Giovanni Troupée. Hij hervat een dezer dagen de training bij de eredivisionist. 

Patrick Vroegh zit groggy op het veld na zijn botsing met Twentenaar Giovanni Troupée. Hij wordt even later vervangen.
Volledig scherm
Patrick Vroegh zit groggy op het veld na zijn botsing met Twentenaar Giovanni Troupée. Hij wordt even later vervangen. © BSR Agency

Bazoer liep door een charge van Peet Bijen een kuitblessure op tegen Twente. Normaliter sluit hij donderdag weer aan bij de groep. Dan is hij tegen FC Utrecht ook weer inzetbaar.

Bero niet inzetbaar

Matus Bero haalt de topper in de subtop niet. De Slowaak herstelt nog van een hamstringblessure. De international liep die kwetsuur op tegen PEC Zwolle. Vitesse betracht voorzichtigheid met de middenvelder.

Bij Vitesse zijn Chelsea-huurling Charly Musonada en Hilary Gong door knieblessures al lange tijd niet inzetbaar. Winteraankop Filip Delaveris kampt met een rugblessure en wordt langzaam klaargestoomd.

Jay-Roy Grot kampt met een knieblessure.
Volledig scherm
Jay-Roy Grot kampt met een knieblessure. © ANP Sport