Volledig scherm
Tim Matavz maakt de winnende treffer voor Vitesse tegen FC Utrecht. © BSR Agency
2
EINDE
1
  • Max Clark 9'
  • Tim Matavz 68'
  • Adam Maher 38'

Blunder keeper Paes maakt Matavz matchwinnaar voor Vitesse tegen Utrecht

ARNHEM - Vitesse zet een recordreeks neer. De Arnhemse club is in GelreDome nu twintig eredivisieduels (!) op rij ongeslagen. Een frommelgoal van Tim Matavz zorgde zaterdag voor de zwaarbevochten zege op FC Utrecht: 2-1.

Volledig scherm
Max Clark viert de 1-0 van Vitesse tegen FC Utrecht. © BSR Agency

Vitesse overlegt onder coach Leonid Sloetski een reeks van dertien zeges en zeven gelijke spelen. De laatste nederlaag dateert van 2 september 2018 tegen Ajax (4-0).

In de huidige competitie staat de Arnhemse equipe nu stevig in de top. Het gat met Utrecht, concurrent voor Europees voetbal, is gegroeid tot zes punten.

Vitesse en FC Utrecht imponeerden zaterdagavond allebei niet. Vechtvoetbal was het credo. Maar de Arnhemse club startte wel beter. De formatie van Sloetski kreeg het initiatief, omdat Utrecht geen druk zette. Na 9 minuten volgde de rekening al. Max Clark klopte Gyrano Kerk bij een hoekschop van Oussama Tannane. De Brit kopte krachtig in: 1-0.

Brancard

Vitesse had daarna weinig te duchten van Utrecht. De equipe van coach John van den Brom acteerde mat.

Toch haalde de club uit de Domstad de rust met 1-1. Na 36 minuten liep Tannane een knieblessure op. De vleugelspeler was net per brancard van het veld, of Adam Maher sloeg toe. De VAR keek het doelpunt nog na, omdat Kerk in de baan van het schot stond. De video-scheidsrechter zag er geen overtreding in.

Voor Utrecht had de oogst voor de pauze ook nog groter kunnen zijn. Maar Clark haalde een kopbal van Van de Streek van de lijn. Meteen na rust volgde een nieuwe kans. Daarbij schoot Van de Streek hard op het lichaam van keeper Remko Pasveer.

Regie

Volledig scherm
Maarten Paes blundert tegen Vitesse © BSR Agency

Utrecht nam daarmee de regie over.  De equipe van Van den Brom dicteerde in GelreDome. Maar Vitesse sloeg toe. Tim Matavz, al een uur onzichtbaar, zag een slappe inzet zomaar tot doelpunt gepromoveerd worden. Doelman Maarten Paes blunderde na 68 minuten zwaar en liet de bal door zijn benen glippen: 2-1.

Utrecht was door de treffer van slag. Maar Bryan Linssen liet de club uit de Domstad in leven. De aanvoerder verprutste alleen voor Paes de kans om het duel te beslissen. Zo ontstond een spannende slotfase, waarbij Utrecht alles of niets speelde. Doelman Pasveer blonk daarbij aan Vitesse-zijde uit.

Vitesse-FC Utrecht 2-1 (1-1)
9. Clark 1-0, 39. Maher 1-1, 68. Matavz 2-1
Gele kaarten: Buitink (Vitesse), Janssen (FC Utrecht)

Vitesse: Pasveer, Dasa, Doekhi, Obispo, Clark; Tannane (36. Foor), Bazoer (87. Buitink), Bero, Linssen; Matavz, Dicko (69. Grot).

FC Utrecht: Paes; Klaiber, Janssen, Hoogma, Van der Maarel; Ramselaar (69. Emanuelson), Maher, Gustafson; Kerk, Abass (46. Bahebeck), Van de Streek (76. Cerny).