Volledig scherm
Henk Fraser © ProShots

Bonus Fraser als Vitesse play-offs wint

ARNHEM – Henk Fraser deelt mee in de bonus bij Vitesse, als de play-offs worden gewonnen. De premie maakt deel uit van de afscheidsregeling bij de Arnhemse club. De coach werd woensdag de wacht aangezegd vanwege de tegenvallende resultaten.

Vitesse heeft voor de breuk met Fraser (51) een pakket aan regelingen getroffen. De clausule bij het bereiken van Europees voetbal is daar één onderdeel van. Ook andere overeenkomsten blijven van kracht.

Fraser sprak woensdag bij zijn afscheid de spelersgroep nog toe. ,,Ik heb verteld dat het voor mij hier eindigt. Maar zij moeten de play-offs halen én gewoon winnen. De groep moet zich om mij geen zorgen maken. Ik heb alle zaken netjes afgehandeld met de club.”

'Genieten'

Fraser gaat voorlopig ‘genieten’ van voetbal. En hij heeft nu alle tijd voor een grote hobby. ,,De Xbox”, zegt hij. ,,Samen met mijn zoon. Doen we al lange tijd. Het wordt wel eens nachtwerk.”

,,Natuurlijk ga ik me ook verdiepen in Sparta (volgende club, red.). Maar dan sterk op de achtergrond. Ik ga niemand bij de club in de weg lopen. Sparta heeft zijn eigen zorgen (de strijd om handhaving in de eredivisie, red.). En ik ga ook met wat vrienden uit eten. Gezellig.”

Voor Fraser begint zijn ‘rustperiode’ meteen met een interessant duel. Vitesse staat zaterdag in GelreDome tegenover Sparta.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.