Joshua Brenet speelde 45 minuten bij Jong Vitesse.
Volledig scherm
Joshua Brenet speelde 45 minuten bij Jong Vitesse. © ANP Sport

Brenet en Dasa doorstaan test bij Jong Vitesse

ARNHEM - Joshua Brenet en Eli Dasa hebben hun test bij Vitesse doorstaan. De twee backs speelden maandagavond een halve wedstrijd bij het beloftenteam. De Arnhemse equipe versloeg daarbij Jong FC Den Bosch: 3-1.

Onder toeziend oog van hoofdtrainer Edward Sturing en technisch directeur Marc van Hintum acteerden Brenet en Dasa solide. De coach van Vitesse wil de vleugelverdedigers snel doorschuiven naar het eerste team. Woensdag wacht voor de Arnhemse club de belangrijke bekerwedstrijd tegen Ajax.

Brenet is door Vitesse op de slotdag van de transferperiode gehuurd van Hoffenheim. De tweevoudig international mist nog ritme. In Duitsland heeft hij dit seizoen nauwelijks gespeeld. Vandaar dat hij als linksback bij het beloftenteam acteerde. Dasa komt terug van een enkelblessure. Die heeft de Israëliër twee maanden uit de roulatie gehouden.

Goals Vitesse

Voldeden Brenet en Dasa op Papendal, voor Jong Vitesse vertolkte Roy Kuijpers een hoofdrol. De Brabander werd afgelopen zomer bij FC Den Bosch weggeplukt. Hij scoorde tegen zijn oude club twee keer. Vooral de tweede goal was fraai. Jong Den Bosch kwam vlak voor rust terug tot 2-1 door Robin Voets.

Na rust kwam Vitesse nog op 3-1. Jeugdtalent Daan Huisman scoorde voor de Arnhemse club.

Talent Daan Huisman scoorde bij Jong Vitesse.
Volledig scherm
Talent Daan Huisman scoorde bij Jong Vitesse. © BSR Agency