Breuk bevestigd: Henk Fraser na dit seizoen weg bij Vitesse

OLIVA – Het afscheid is nu officieel. Henk Fraser gaat na dit seizoen weg bij Vitesse. De trainer en de leiding van de Arnhemse eredivisieclub zien geen aanknopingspunten voor een derde jaar van samenwerking. In een evaluatie op het trainingskamp in de Spaanse badplaats Oliva is de breuk bekrachtigd.

Fraser (51) zwaait  komende zomer na twee seizoenen af in de Gelderse hoofdstad. 

Hij geldt, als architect van de historische KNVB-bekertriomf van 2017, als meest succesvolle coach ooit bij Vitesse. Zijn afscheid moet deze zomer gestalte krijgen met (opnieuw) een ticket voor Europees voetbal.

Strubbelingen

De breuk in Arnhem is het gevolg van interne strubbelingen. Fraser stuitte, samen met technisch directeur Mohammed Allach, onder meer op de Russische bemoeienis met het technische beleid. De commissarissen Valeri Oyf en (in mindere mate) Yevgeni Merkel wilden inspraak in de speelstijl en opstelling van Vitesse. Allach vertrok daarom in de winter al naar Maccabi Haifa.

Fraser zag ook organisatorische en voetbaltechnische knelpunten in Arnhem. In een evaluatie in Oliva met algemeen directeur Joost de Wit en interim-technisch directeur Marc van Hintum kwam dat alles op tafel te liggen. De conclusie was vervolgens al snel helder. Van een gezamenlijke toekomst kon geen sprake zijn. Fraser ging daar op voorhand ook al van uit. 

Volledig scherm
Henk Fraser tijdens het trainingskamp van Vitesse in Spanje. © Pro Shots / Nico Brekelmans
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.