Jhon (links) en Dennis van Beukering
Volledig scherm
Jhon (links) en Dennis van Beukering © POPOVA FOTOGRAFIE

Broers Van Beukering aan de slag bij Go Ahead Eagles

ARNHEM/VELP - Dennis en Jhon van Beukering gaan samen aan de slag in het betaalde voetbal. De Velpse broers zijn vanaf komend seizoen actief bij Go Ahead Eagles. Ze krijgen het team Onder 18 jaar bij de Deventer profclub onder hun hoede.

Dennis van Beukering (43) is bezig aan zijn laatste jaar bij zondaghoofdklasser Silvolde. Hij is ook trainer van Onder 19 bij Vitesse. Ook bij de Arnhemse profclub neemt hij in de zomer afscheid. Broer Jhon is nu nog actief is bij de velpse amateurclub SC Veluwezoom.

Het duo wordt ook trainer van eersteklasser RKHVV in Huissen

Go Ahead Eagles heeft met de aanstelling van de broers nagenoeg de gehele staf voor de opleiding rond. Alleen voor de jongste jeugd (O13) zoekt hoofd opleidingen Eric Whittie nog een oefenmeester. Whittie stelde al drie nieuwe trainers aan.

Dat komt door de uitbreiding van de jeugdafdeling met drie leeftijdscategorieën. Go Ahead gaat volgend seizoen met zes jeugdteams de competitie in. Van de huidige trainersstaf blijven Ugur Yildirim (O16), Tristan Berghuis (O15) en Jip Ellenbroek (O14) in dienst .

Voor de oudste leeftijdsgroep is Jouad Boufarra gestrikt. Die komt over van Veendam 1894

Bij Onder 18 komen de broers Van Beukering aan het bewind. Het duo werkte eerder al zeven jaar samen bij FC Presikhaaf. De club stoomde op van de vierde klasse naar de hoofdklasse. 

Jhon van Beukering speelde in 2010 nog een blauwe maandag voor Go Ahead Eagles. Maar de oud-prof van Vitesse, De Graafschap en NEC zwaaide na vier wedstrijden ook weer af.

Quote

Een beetje brutali­teit binnen de opleiding van onze club is alleen maar goed. Ik heb inhoude­lijk geweldige voetbalge­sprek­ken met de broers Van Beukering gehad. Ik heb er het volste vertrouwen in

Eric Whittie, Hoofd opleidingen GA Eagles

,,Het is een mooi trainersduo met ervaring’’, stelt hoofd opleidingen Whittie. ,,Ze wilden ook heel graag samenwerken. Ze hebben voor de buitenwacht misschien een smetje. En ja, het zijn straatschoffies, maar daar heb ik geen enkele moeite mee. Een beetje brutaliteit binnen de opleiding van onze club is alleen maar goed. Ik heb inhoudelijk geweldige voetbalgesprekken met die twee gehad. Ik heb er het volste vertrouwen in.’’

Stevige basis

Go Ahead Eagles en Whittie hebben naast de hoofdtrainers ook alle assistent-trainers en teammanagers voor komend seizoen vastgelegd. ,,Het is pas januari. Dit is een hele goede zaak en we gaan een goede basis leggen voor de voetbalopleiding van komend seizoen.’’