Volledig scherm
Thomas Bruns vorige week nog in actie voor Heracles tegen Vitesse speelt komend seizoen voor Vitesse. © Marcel ter Bals

Bruns kijkt uit naar avontuur bij Vitesse

ARNHEM – Thomas Bruns kijkt uit naar zijn avontuur bij Vitesse. De middenvelder uit Wierden tekende maandagmiddag in Arnhem een vierjarige overeenkomst. Hij sluit na dit seizoen transfervrij aan bij de Gelderse club. ,,Met hopelijk Europees voetbal op zak”, stelt hij.

Bruns (25) was naar eigen zeggen na zes en een half jaar Heracles toe aan nieuwe club. Vitesse werd de gewenste stap omhoog, vertelde hij. ,,Vitesse speelt structureel tussen plek vier en zes, zeven. Heracles heeft uitschieters naar boven, maar staat toch onder de subtop. Dit is weer groter allemaal.”

Bekerfinale

Bruns is de eerste versterking van Vitesse voor het seizoen 2017-2018. Hij is op 30 april te gast bij de bekerfinale in De Kuip, waar Vitesse tegen AZ in de KNVB-bekerfinale staat. ,,Dan ben ik supporter van Vitesse”, zegt hij.

Met het contracteren van Bruns kijkt technisch directeur Mo Allach bij de Arnhemse club ook al over dit seizoen heen. ,,Met Thomas halen we een speler die goed past bij onze speelwijze”, verklaart Allach. ,,Hij brengt ervaring en persoonlijkheid mee en weet wat er wordt gevraagd in de Nederlandse competitie. Wij zijn erg blij dat hij voor Vitesse gekozen heeft.”

Bruns herhaalde ook maandagmiddag weer op zijn ‘gevoel’ te hebben gekozen voor Vitesse. ,,Ik wil de periode bij Heracles nu mooi afsluiten en dan moet ik bij Vitesse stappen gaan maken.”