Volledig scherm
Luc Castaignos. © Pro Shots

Castaignos vol zelfverwijt na misser in Den Haag

DEN HAAG - Zijn eerste optreden als vervanger van Tim Matavz is mislukt. Luc Castaignos verprutste donderdag zijn grote kans tegen ADO Den Haag. De spits van Vitesse trok het boetekleed aan. ,,Ik wil geen excuses zoeken", sprak hij na de 1-0 nederlaag.

De voorzet na rust van Roy Beerens was perfect, maar de afwerking van Castaignos was hopeloos. De volley mislukte volledig.

,,Deze nederlaag verwijt ik mezelf”, zei Castaignos. ,,Zo’n kans moet erin. Ik heb de beelden teruggezien. Ik moet een andere keuze maken, de bal aannemen. Ik dacht dat de keeper uitkwam, maar ik had meer tijd. Helaas, ik kan het niet meer terugdraaien.”

Anders

Castaignos (25) moet het dit seizoen vooral hebben van invalbeurten, maar van een gebrek aan ritme wilde de spits niets weten. ,,Ik wil geen excuses zoeken. Die kans moet er gewoon in, klaar. In de toekomst moet ik er anders mee omgaan. Ik baal ervan. Voor mezelf en voor het team.”

Bewijzen

De komende weken zal Castaignos zich moet bewijzen bij Vitesse. Matavz, de onbetwiste eerste spits van de Arnhemmers, werd woensdag voor vier duels geschorst vanwege een elleboogstoot tegen Denzel Dumfries. De Sloveen mist nog de wedstrijden tegen Feyenoord (thuis), Excelsior (thuis), VVV (uit).

,,Iedereen kent de situatie van Tim”, zei Castaignos. ,,Daardoor kan ik wat wedstrijden achter elkaar spelen. Ik blijf hard werken. Zondag tegen Feyenoord doe ik weer mijn best.”

Statistieken

De oud-Feyenoorder maakte tot dusver twee goals in 867 speelminuten. Alleen tegen Excelsior (3-0) en in de Europa League-wedstrijd tegen Nice (1-0) was de spits trefzeker voor Vitesse. Met zijn arbeidsethos was ook tegen ADO weer niets mis, maar de huurling van Sporting Lissabon wordt afgerekend op zijn doelpunten. ,,Statistieken, daar gaat het uiteindelijk om. Dat weet ik. En voor een spits is het ook gewoon lekker om te scoren.”

Er is veel kritiek op Castaignos. Cynisme en sarcasme voeren de boventoon onder een deel van de Vitesse-aanhang. De spits zei zich er weinig van aan te trekken. ,,Iedereen kan in deze tijd op sociale media zijn mening geven. De één is wat harder dan de ander. Sommigen doen dat met respect, sommigen doen dat niet met respect. Het zal allemaal wel. Ik ga me niet druk maken om wat iemand 100 kilometer verderop vindt van mij. Ik focus me op mijn spel. En ben continu bezig mezelf te verbeteren.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.