Volledig scherm
Chelsea's Mason Mount tijdens het oefenduel in Dublin tegen St Patrick’s Athletic. © BSR Agency

Chelsea bouwt met vijfjarig contract op Mount

LONDEN - Chelsea bouwt op Mason Mount. De Engelse jeugdinternational heeft een sterk verbeterd, vijfjarig contract getekend bij de club uit Londen. Bronnen in Engeland stellen dat de oud-speler van Vitesse met zijn nieuwe verbintenis circa 85.000 euro per week verdient. 

Chelsea stelt met de deal alle vertrouwen in Mount (20). De Brit hoopt dit jaar de kans te krijgen in de Premier League. Hij moet zich nu in de voorbereiding bewijzen.

Mount komt uit de opleiding van Chelsea, waar hij op zesjarige leeftijd vanuit Portsmouth werd opgenomen. Hij brak na zijn juniorentijd als huurling door bij Vitesse onder trainer Henk Fraser. Afgelopen jaar liet de jeugdinternational een uitstekende indruk achter bij Derby County in de Championship.

Bij Derby werkte Mount met coach Frank Lampard. Lampard is de nieuwe hoofdcoach van Chelsea. 

Mount speelde één jaar bij Vitesse. Hij werd alom bejubeld en scoorde in 32 duels dertien keer. Hij gaf daarbij tien assists. Bij Derby scoorde Mount afgelopen seizoen in 44 wedstrijden elf keer. Hij gaf zes assists. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.