Jake Clarke-Salter (links) in duel met Jorrit Hendrix  van PSV.
Volledig scherm
Jake Clarke-Salter (links) in duel met Jorrit Hendrix van PSV. © Thomas Bakker

Clarke-Salter en Serero twijfelgevallen bij Vitesse voor duel met FC Utrecht

ARNHEM - Vitesse wordt dit seizoen overspoeld door blessures. Voor het duel met FC Utrecht zijn nu Jake Clarke-Salter en Thulani Serero twijfelgevallen. Coach Leonid Sloetski heeft ‘goede hoop’ dat het duo zaterdag in GelreDome van de partij is.

Clarke-Salter (21) en Serero (28) kampen met enkelblessures. Ze hebben de voorbije dagen niet met de groep getraind. Ze worden door de medische staf van Vitesse klaargestoomd voor de wedstrijd tegen Utrecht (aftrap zaterdagavond, 19.45 uur).

Voor Vitesse weegt vooral een eventuele absentie van Clarke-Salter zwaar. In het centrum van de verdediging is de bezetting dun. Maikel van der Werff ontbreekt door een knieblessure, terwijl Danilho Doekhi is geschorst. Arnold Kruiswijk is door een rugkwetsuur niet inzetbaar. Daarmee is in de as alleen nog Rasmus Thelander over.

Serero is spelbepaler en sterkhouder van Vitesse. 

,,Ik ga ervan uit dat ze allebei kunnen meedoen”, zegt Sloetski.

Bij Vitesse is Alexander Büttner weer helemaal fit. Roy Beerens is op de weg terug en zit zaterdag vermoedelijk bij de wedstrijdselectie.

Tim Matavz (kuitbeenbreuk) en Charly Musonda (knie) zijn tot de winterstop zeker niet inzetbaar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.