Volledig scherm
Clarke-Salter wordt bejubeld door teamgenoten na wat bleek een afgekeurde goal te zijn. © BSR Agency

Clarke-Salter: ‘We zijn niet bang om de play-offs te missen’

UTRECHT – Jake Clarke-Salter leek Vitesse zondag de zege te bezorgen in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-0). Maar zijn doelpunt in de 80ste minuut werd afgekeurd na ingrijpen van de VAR. De centrale verdediger stond buitenspel na een vrije trap van Martin Ødegaard.

,,Dit is dramatisch”, zei Clarke-Salter. ,,Dat wachten na een doelpunt is heel frustrerend als speler. Ik vind het goed dat de grote fouten eruit worden gehaald, maar persoonlijk speel ik liever zonder de VAR. Nu heeft het een grote impact op wedstrijden. Aan de andere kant, iedereen heeft ook gewoon tijd nodig om eraan te wennen.”

Door het gelijkspel van Vitesse bij FC Utrecht is de Arnhemse club nog altijd niet zeker van deelname aan de play-offs. Het verschil op de ranglijst met concurrenten Willem II en FC Groningen is minimaal. ,,We zijn niet bang om de play-offs te missen, totaal niet zelfs”, stelde Clarke-Salter. ,,We focussen ons op onze eigen vier wedstrijden. Vanaf het begin van het seizoen is er al druk. Dat is nu niet anders. Bovendien leef je als voetballer toch voor de belangrijke wedstrijden?”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.