Volledig scherm
Edward Sturing © Robin Utrecht

Clubicoon Edward Sturing weg uit technische staf Vitesse

ARNHEM - Edward Sturing vertrekt uit de technische staf van Vitesse. De clubicoon mist ‘de klik’ met hoofdtrainer Leonid Sloetski in Arnhem. Hij gaat komend seizoen een rol bekleden als scout en wordt ‘coach van de jeugdcoaches’ bij de eredivisionist. Hij zal zich ook richten op talentontwikkeling.

De exit van Sturing (56) bij de eerste selectie van Vitesse komt niet onverwacht. De Eerbeker kon zich afgelopen seizoen niet verenigen met de werkwijze van Sloetski. De Rus voerde in alles alleen de regie. De clubicoon had geen inbreng in de trainingen of de speelwijze. ,,Het is geen geheim dat er geen klik was”, zegt hij desgevraagd. ,,Dan is het beter een andere taak uit te voeren. Ik wil van waarde zijn voor de club.”

Berezoetski-broers komen

De Russische enclave bij Vitesse wordt groter. De tweelingbroers Aleksej en Vasili Berezoetski, beiden 37 jaar, stappen definitief over naar de Arnhemse club. Zij maken na een half jaar stage komend seizoen volledig deel uit van de begeleidingsstaf van Sloetski. De Rus Oleg Yarovinsky blijft aan. Verder is Nicky Hofs nog assistent.

Van der Gouw verlengt

Raimond van der Gouw blijft keeperstrainer bij Vitesse. De Tukker heeft zijn contract bij de eredivisionist met twee jaar verlengd.

Van der Gouw (56) maakt al sinds 2009 deel uit van de technische staf van Vitesse.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.