Clubs staan in de rij voor Ødegaard; ook Ajax

ARNHEM - Martin Ødegaard is hot op de transfermarkt. De huurling van Vitesse kan na de zomer bij tal van internationale topclubs terecht. In de rij staat ook Ajax, dat gecharmeerd is van het talent uit Noorwegen.

Ødegaard (20) wordt in Nederland al tijden met Ajax in verband gebracht. De Noor reageert laconiek op die interesse.

Hij heeft in de winter bekend gemaakt dat een vertrek bij Real Madrid ‘bespreekbaar’ is. Maar hij wacht eerst de ontwikkelingen in de Spaanse hoofdstad af. ,,De intentie is te blijven”, heeft Ødegaard de voorbije weken meermaals aangegeven.

‘Real blijft mijn doel’

Volledig scherm
Martin Ødegaard in duel met Frenkie de Jong tijdens Ajax-Vitesse afgelopen dinsdag. © Pim Ras Fotografie

Ødegaard zit in zijn vierde contractjaar bij Real Madrid. Hij is de voorbije seizoenen verhuurd aan Heerenveen en Vitesse (dit seizoen).

In principe keert hij deze zomer terug bij Real. In de voorbereiding wordt dan bekeken of hij bij de selectie aansluit of opnieuw wordt verhuurd. een derde optie is een transfer.

,,Een transfer met terugkoopoptie is een mogelijkheid”, vertelde Ødegaard deze winter over zijn toekomstplannen. ,,Real Madrid blijft mijn doel. Maar dat kan ook via een omweg. Wedstrijden spelen en doorgroeien is voor mij het belangrijkste.”

Vierde huurperiode?

Real stuurt niet aan op een transfer, stelde Ødegaard de laatste tijd bij herhaling.

,,Een vertrek is mijn overpeinzing. Is het na tweeënhalf jaar op huurbasis niet tijd meer stabiliteit te krijgen? Real heeft mij altijd de keuze gegeven. Ze komen straks ook niet zomaar met een vierde verhuurperiode. We gaan daar in de zomer samen over praten.”

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.