Edward Sturing traint met Vitesse de komende weken achter gesloten deuren.
Volledig scherm
Edward Sturing traint met Vitesse de komende weken achter gesloten deuren. © BSR Agency

Corona-crisis: Vitesse traint achter gesloten deuren

ARNHEM - Vitesse traint tijdens de competitiestop deze maand gewoon door. Maar het voetbalcomplex op Papendal is tot 31 maart niet meer toegankelijk voor het publiek. Dat heeft de Arnhemse club besloten nu de eredivisie door de corona-crisis op slot gaat.

Vanwege het coronavirus zijn in maart alle sportwedstrijden in Nederland afgelast. In de eredivisie betreft dat twee speelronden. Voor Vitesse zijn de duels met FC Utrecht en Willem II uitgesteld. De Arnhemse club wacht (vooralsnog) op zaterdag 4 april in Alkmaar de confrontatie met AZ.

,,Daar bereiden we ons dus op voor”, stelt trainer Edward Sturing van Vitesse desgevraagd. ,,We moeten deze periode gebruiken om goed te trainen. Om topfit te zijn.”

Vitesse betracht voorzichtigheid. De spelersgroep is aan allerlei hygiënische voorschriften gehouden. ,,Dat is geen handen schudden, wel handen wassen, contact met mensen vermijden. Iedereen moet voorzichtig zijn. We controleren onze spelers veelvuldig. We willen ze gezond houden.”

Test

Sturing is zelf verkouden. Hij is getest. De uitslag was negatief, dus goed.

Vitesse bespreekt de komende dagen het exacte programma. ,,We gaan trainen”, zegt Sturing. ,,We spelen alleen even geen wedstrijden. Ik heb alle begrip voor deze maatregelen. Voetbal is totaal onbelangrijk in vergelijking met gezondheid. Voor de voetbalwereld is dit vervelend, maar kijk naar de kleine ondernemer of de eigenaar van een restaurant. Daar zijn de gevolgen gigantisch.”

Sturing wacht de ontwikkelingen af. ,,Zoals het er nu voorstaat, moeten wedstrijden straks doordeweeks worden ingehaald. Er wacht dan een druk programma. Dan kunnen we daarvoor maar beter goed trainen, zodat we fysiek in orde zijn.”