Valeri Oyf, de eigenaar van Vitesse.
Volledig scherm
PREMIUM
Valeri Oyf, de eigenaar van Vitesse. © Paul Meima/ProShots

Coronasteun beperkt miljoenenverlies van Vitesse; Oyf dicht gat in huishouding

ARNHEM - Vitesse noteert over het boekjaar 2020-2021 een verlies van liefst 6,8 miljoen euro. Het tekort is gigantisch, maar wordt nog fors beperkt door de coronasteun van de overheid. Clubeigenaar Valeri Oyf dekt het gat in de Arnhemse begroting. De Rus staat tenminste tot juli 2023 garant voor de financiële huishouding bij de eredivisionist.

3 reacties

 • G.J Mekking

  13 uur geleden
  Harm Hillevreugd, en wat dacht je van het stadion Vitesse heeft de huur opgezegd ,en nu uit wijken naar Papendal. Vitesse heeft geen meer op staan ook als naar de Rechter stappen. per 2023 is gedaan met Vitesse. dan trek de rus de stekker eruit. omdat vitesse geen bron van inkomsten meer hebben .en de gemeente Arnhem moet absoluut geen geld meer in steken in Vitesse .dat heeft in het verleden genoeg geld gekost,
 • Harm Hillevreugd

  3 dagen geleden
  Regeren is vooruitzien. Tot 2023 zal de suikeroom de tekorten blijven aanvullen. Vitesse is niet in staat zich te handhaven zonder Oyf. De vooruitzichten zijn niet gunstig. Het is een grote gok om met de begroting af te stemmen met de opbrengst van transfers. Je moet dan rekening houden met een aanstaand faillissement.
 • Henny . Jansen

  4 dagen geleden
  Dat is een betrouwbare eigenaar Valeri Oyf. Bedankt voor de steun voor onze club.