Courbois: Vitesse moet als een tijger PSV verscheuren

Les van vitesARNHEM - Vitesse maakt zich als koploper op voor de topper in de eredivisie. Een resultaat bij PSV is zaterdag een bonus. Oer-supporter Bjorn Courbois heeft in De Les van Vites een tip: ,,Vitesse moet als een tijger zijn en PSV verscheuren.”

Bij Vitesse druppelen deze dagen de internationals binnen. Tim Matavz (Slovenië) sluit als laatste in de rij aan. De Slowaak Matus Bero, Danilho Doekhi, Jay-Roy Grot, Thomas Buitink en Armando Obispo hebben zich al in Arnhem gevoegd.

Bij Vitesse is Max Clark op de weg terug. Maar het uiterst onzeker of hij de topper in Eindhoven (aftrap zaterdag om 20.45 uur) haalt. De Engelsman is de enige echte linksback in de selectie. Hij keert terug van een jukbeenbreuk. Daartoe wordt een speciaal masker aangemaakt. Als alles slaagt, sluit Clark donderdag op de training weer aan. Maar vooralsnog lijkt Patrick Vroegh zijn vervanger.

Vertrouwen

Vitesse heeft deze week nog de Israëliër Eli Dasa aangetrokken (transfervrij). Hij is als (rechts)back gehaald om de personele bezetting achterin op orde te hebben.

,,Dasa heeft een driejarig contract getekend”, zegt Courbois. ,,Dat is een groot teken van vertrouwen. Dat kan wel eens ten koste gaan van de kansen voor Julian Lelieveld, toch een eigen talent.”

Volledig scherm
videostill © videostill
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”