Volledig scherm
PREMIUM
Leonid Sloetski baalt langs de lijn bij Vitesse tegen Sparta. © BSR Agency

Crisis bij Vitesse: Het woord is aan clubeigenaar Oyf

ARNHEM - De accu is leeg bij Vitesse. Eigenlijk niemand op de werkvloer gelooft nog in coach Leonid Sloetski. De directie zwijgt in alle toonaarden. Het woord is aan de clubeigenaar in Nice, Valeri Oyf.

Oyf heeft het lot van Sloetski in handen. Alleen de tycoon uit Odessa, puissant rijk geworden in olie, gas, aluminium en goud, kan de coach wegsturen. Hij bepaalt het beleid bij Vitesse. Hij en niemand anders.

Oyf (55) resideert in Nice en bezoekt geregeld de wedstrijden van Vitesse. Met de crisis tot in de poriën van de club zit de magnaat nu in een spagaat. Vier nederlagen op rij, een al maandenlang failliet verklaarde voetbalstijl, onrust bij de achterban, een schrijnend gebrek aan beleving in de spelersgroep en een naargeestige, van cynisme overlopende sfeer op het thuiscomplex Papendal geven de eigenaar alle signalen voor een breuk.

Maar zo’n scheiding is ook gezichtsverlies voor de Russen in Arnhem. Oyf vormt een twee-eenheid met Sloetski. Hij heeft de Moskoviet naar de Gelderse hoofdstad gehaald. Bijna dagelijks hebben ze contact. Samen doen ze de transferzaken bij de eredivisionist. Het ‘Project Sloetski’ moet slagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.