Crisis in Arnhem: Sloetski zit op dood spoor met Vitesse

GRONINGEN - Vitesse verkeert in een zware sportieve crisis. De aflevering van ‘walking football’ bij FC Groningen (2-1 verlies) betekent een nieuw dieptepunt in een kommervol seizoen. Het is een wonder dat de Arnhemse club nog de nummer vijf van de eredivisie is. Met zijn verdedigende concept zit coach Leonid Sloetski op dood spoor in de hoofdstad van Gelderland.

Volledig scherm
Vitesse-coach Leonid Sloetski. © VI Images

Voor Sloetski was er gisteren in Groningen hoog bezoek. Clubeigenaar Valeri Oyf en de machtige commissaris Yevgeny Merkel waren overgevlogen naar Nederland om de coach te steunen in crisistijd. Maar na negentig minuten vol chaos was de Russische trainer verworden tot een goederentrein vol ellende. Weer bezweek Vitesse in de slotfase van de wedstrijd. Mo El Hankouri zorgde voor de bevrijdende 2-1 voor De Trots Van Het Noorden. Na de ‘Eduardo-blunder’ bij Fortuna Sittard (2-1 verlies in de slotminuten) en de ‘VAR-horror’ tegen Heerenveen (2-2 in de slotfase) kreeg de Arnhemse club voor de derde week op rij een enorme, psychologische tik te verwerken.

Hoezeer Sloetski daarvan naderhand ook baalde, alle dramatiek kon de tenenkrommende armoede bij Vitesse niet verhullen. Zeker na rust zette de Gelderse equipe een persiflage op voetbal neer. Hotsknotsbegonia, naar oud-trainer Bert Jacobs, was het credo. De bal vloog werkelijk alle kanten op. Behalve uiteraard de goede. Een struikelpartij van Max Clark over de benen van Oussama Darfalou, diep in de tweede helft, stond model voor de staat van het ensemble uit Arnhem. Er was totaal geen richtingsgevoel aanwezig.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.