Volledig scherm
Oussama Darfalou viert de 2-1. © ANP Pro Shots

Darfalou bevrijdt Vitesse van stug VVV

ARNHEM - Een goal van Oussama Darfalou heeft Vitesse zaterdagavond een moeizame, maar belangrijke zege op VVV-Venlo bezorgd. De Algerijn tekende in de slotfase voor de 2-1 in GelreDome. De Arnhemse club blijft daarmee in de subtop in het spoor van FC Utrecht en AZ.

Coach Leonid Sloetski startte tegen VVV met Jake Clarke-Salter en Danilho Doekhi centraal achterin. De Engelsman keerde terug van een enkelblessure. De Russische coach bracht daarbij Roy Beerens in plaats van de geschorste Matus Bero. De Brabander wisselde veel van positie met Real-huurling Martin Ødegaard, die nog wel vanaf de rechtervleugel startte.

Uitblinker

Ødegaard was uitblinker in Arnhem. De Noor zette Vitesse ook verdiend op voorsprong. De Arnhemse equipe had vanaf de aftrap het initiatief. VVV trok zich veelal ver terug en hield de ruimtes klein. Ødegaard schoot in de beginfase al op de paal. Daarna leek Oussama Darfalou te scoren, maar de Algerijn werd in het doelgebied naar de grond getrokken. Arbiter Bax zag er geen strafschop in. Bryan Linssen kreeg ook nog een geweldige kans, in de break via Ødegaard. De aanvoerder schoot evenwel slap in.

Ødegaard vond na 32 minuten de opening. De Noor kapte zich vrij, nadat hij via Darfalou de aanval zelf had opgezet. Zijn diagonale schot was onhoudbaar voor doelman Lars Unnerstall: 1-0.

Kansen

Na de goal kreeg Vitesse nog kansen via Linssen en Ødegaard. En na rust domineerde de Arnhemse formatie ook. Vyacheslav Karavaev was daarbij nog het dichtste bij een doelpunt. Zijn schot via een VVV’er ging net naast.

VVV kwam pas na 70 minuten tot een gevaarlijke doelpoging. Ralf Seuntjens schoot na de counter net naast.

Toch kwam de Limburgse formatie op gelijke hoogte. VVV-coach Maurice Steijn zette Patrick Joosten er voorin bij en dat bracht Vitesse van zijn stuk. Een voorzet van de voormalige NEC’er werd na 76 minuten door Peniel Mlapa binnen getikt: 1-1.

Veerkracht

Miste Vitesse de afgelopen weken veerkracht, tegen VVV was die eigenschap wel aanwezig. Hilary Gong, net in het veld voor Beerens, ontsnapte na 80 minuten op de rechtervleugel. Zijn voorzet werd door Oussama Darfalou achter zijn standbeen heerlijk binnen getikt voor de 2-1.

De Algerijn werd zo matchwinnaar in GelreDome. Hij bezorgde Vitesse de eerste overwinning in december.

Vitesse-VVV 2-1 (1-0)

32. Ødegaard 1-0, 76. Mlapa 1-1, 80. Darfalou 2-1.

Gele kaarten: Ødegaard, Clarke-Salter, Foor (Vitesse), Mlapa, Joosten (VVV)

Vitesse: Eduardo; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter (77. Thelander), Büttner; Serero, Ødegaard, Foor; Beerens (78. Gong), Darfalou, Linssen.

VVV: Unnerstall; Rutten, Promes (72. Joosten), Röseler, Kum; Van Ooijen (58. Seuntjens), Linthorst (78. Van Bruggen), Susic; Opoku, Mlapa, Grot. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.