Volledig scherm
PREMIUM
Groepsgesprek over het Vitesse van toen met Edward Sturing (l), Roberto Straal (m) en Frans Thijssen (r). © Foto Raphael Drent

De jaren van ‘Bertus’ galmen nog na bij Vitesse

30 jaar na kampioenschapARNHEM - Precies dertig jaar geleden keerde Vitesse na jaren van misère terug in de eredivisie. De ploeg eindigde direct als vierde en haalde voor het eerst Europees voetbal. Het historische kampioenschap van 1989 geldt nog altijd als het fundament van de Arnhemse voetbalclub. Edward Sturing, Roberto Straal en Frans Thijssen gaan terug in de tijd. ,,Later kwam ik er pas achter hoe bijzonder die jaren bij Vitesse waren.”

,,Alleen de kaarten ontbreken”, grapt Frans Thijssen. De 67-jarige oud-international zit samen met Edward Sturing (56) en Roberto Straal (52) aan tafel voor de ingang van het luxueuze trainingscentrum van Vitesse op Papendal. Het is alsof Theo Bos, de overleden clubicoon, over hun schouder meekijkt. Thijssen: ,,Je hebt hier bijna de complete achterhoede voor je zitten.”

De drie ex-voetballers behoren tot het Arnhemse kampioensteam van 1989. De titel brengt Vitesse na negen magere jaren terug op het hoogste niveau. Aanstaande dinsdag is het exact dertig jaar geleden dat de club de eerste wedstrijd in de eredivisie speelt na de promotie. 

Quote

Er was geen stuiver, er stond een oud stadion. Wij hadden een van de laagste budgetten. Nu is het een schande als Vitesse niet bij de eerste vijf eindigt

Frans Thijssen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.