De les van Vites: ‘We willen sexy voetbal tegen AZ’

De les van VitesARNHEM - Het mag allemaal wat sexy’er als Vitesse zondag tegen AZ speelt in de Zaanstreek. Dat zegt supporter in hart en nieren Bjorn Courbois in gesprek met Vitesse-clubwatcher Lex Lammers.  Gaat dat lukken met de verschuivingen die coach Leonid Sloetski voorstaat?

Sloetski telt bij Vitesse twee varianten voor de vervanging van Max Clark. Nu de Brit door een jukbeenbreuk minimaal drie weken is uitgeschakeld, is Julian Lelieveld een kandidaat op de backplaats. Maar de Russische coach overweegt ook de ‘verhuizing’ van Vyacheslav Karavaev van rechts naar links.

Vitesse speelt zondag (aftrap 16.45 uur in GelreDome) tegen AZ. Sloetski heeft met de Karavaev-variant in de voorbereiding al meermaals geëxperimenteerd. Omdat er maar één echte linksback in de selectie zat, verschoof de coach op het trainingskamp in Polen de Russische back al vaak naar de andere flank. Dan werd Lelieveld de rechtsback.

De Arnhemse club is nog ongeslagen

Volledig scherm
Les van Vites videostill © videostill

Sloetski heeft woensdagmiddag die variant ook getraind met de spelersgroep van Vitesse. De Rus heeft Lelieveld maandag een helft als linksback laten spelen bij Jong Vitesse tegen Jong FC Twente. Dat is de andere optie.

Vitesse staat momenteel tweede in de eredivisie, met acht punten. De Arnhemse club is daarmee nog ongeslagen. Sloetski wil dit seizoen aanvallender spelen met de eredivisionist. De Rus probeert de automatismen daarvoor in te slijpen. ,,En dat heeft tijd nodig”, stelde hij zaterdagavond na de 1-1 bij Heracles. 

  1. Berghuis, Linssen en Pleguezuelo blinken uit; onvoldoende voor Boadu en Stengs
    Cijfers speelronde 23

    Berghuis, Linssen en Pleguezue­lo blinken uit; onvoldoen­de voor Boadu en Stengs

    Steven Berghuis, Bryan Linssen en Julio Pleguezuelo zijn de spelers van het weekend. Pleguezuelo boekte gisteravond met FC Twente een fraaie zege op AZ en voelt zich als centrale verdediger steeds beter op zijn plaats. Hij kreeg een 8, net als Vitesse-topscorer Bryan Linssen en Feyenoord-captain Steven Berghuis. Zij waren vandaag belangrijk in de overwinningen op Heerenveen en PEC Zwolle.