De Les van Vites: ‘We zitten krap in de verdedigers en er komt een spits bij’

ARNHEM - Concusie na het sluiten van de transfermarkt voor Vitesse? De spoeling wordt dun in met name de achterhoede, stelt supporter in hart en nieren Bjorn Courbois in gesprek met Vitesse-clubwatcher Lex Lammers. 

Courbois: ,,We hadden wel wat verwacht aan versterkingen in de achterhoede volgens mij.’’

Technisch directeur Mohammed Allach erkent dat Vitesse krap in de verdedigers zit. Op papier zijn Julian Lelieveld en Max Clark de enige vleugelverdedigers. ,,Dat probleem wordt intern opgelost.”

Te denken valt hier aan alleskunner Richie Musaba en aan talent Patrick Vroegh, die al is getest als linksback. De Arnhemse club kan voor de posities centraal achterin ook nog Özgür Aktas doorschuiven. ,,De deur moet bij Vitesse open voor eigen talent”, stelt Allach.

Vitesse heeft verder met Nouha Dicko volgens Allach ‘een belangrijke slag geslagen’. Met de overgang van de Malinees van Hull City is ‘prima geanticipeerd’ op het blessureleed van Charly Musonda en Hilary Gong.

Courbois en Lammers spreken eerder van ‘een vriendendienst’ vanwege de nadrukkelijke connectie van de spits met Vitesse-trainer Sloetski: ,,Er komt een aanvaller bij terwijl Vitesse al wat aanvallers had.’’

Vitesse huurt Dicko (27) een jaar van Hull. De spits uit Mali moet in de aanval voor meer mogelijkheden zorgen. Chelsea-huurling Charly Musonda kampt met knieklachten en Hilary Gong is het gehele seizoen uitgeschakeld.

,,Dat Dicko een pure spits is, klopt niet”, reageert Allach. ,,Hij is multifunctioneel. Hij kan heel goed aan de zijkanten uit de voeten. Daarom is hij ook aangetrokken.”

Karavaev-deal

Allach heeft een drukke zomer achter de rug. ,,Uiteindelijk ben ik voor 80 tot 90 procent tevreden”, zegt Allach.

,,We hebben geen vervanger kunnen vinden voor Vyacheslav Karavaev. Geloof maar dat we heel hard hebben gezocht. In de laatste 24 uur is de tijd krap en worden de mogelijkheden ook beperkt. Ja, daar baal ik van.”

Volledig scherm
videostill les vites © DG

D

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.