Supporters van NEC vieren de zege op Fortuna. En ze geven in Sittard de spelersgroep van de Nijmeegse club meteen de boodschap mee voor de Gelderse derby.
Volledig scherm
PREMIUM
Supporters van NEC vieren de zege op Fortuna. En ze geven in Sittard de spelersgroep van de Nijmeegse club meteen de boodschap mee voor de Gelderse derby. © ANP

De ongekende rivaliteit tussen fans van NEC en Vitesse: ‘Bij een confrontatie vallen er absoluut doden’

Schuimbekkend staan ze op de tribune, de haat verankerd in hun ogen. De derby tussen NEC en Vitesse is veel meer dan voetbal. Dat zorgt ook voor afgunst tussen de steden Arnhem en Nijmegen.

40 reacties

 • Daan Janssen

  2 maanden geleden
  Zielig hoor
 • wilma beek

  2 maanden geleden
  UIThuilen en doorrrrrrrr
 • bart verplak

  2 maanden geleden
  Zoals zo vaak is deze krant helemaal verkeerd bezig.
 • Fred Gerritsen

  2 maanden geleden
  De Gelderlander weet ook wel hoe ze dit vuurtje moeten opstoken. Ken je verantwoordelijkheid als journalist met wat je wel /niet en hoe je de derby belicht. Journalisten hebben ook de taak om de nuance aan te brengen. Kijk alleen maar eens naar deze foto boven het artikel. ....
 • Peter Schuitema

  2 maanden geleden
  Aalbers heeft de nec supporter het schuim op de bek opgeleverd. In plaats dat ze er boven zijn gaan staan hebben ze door de uitspraak " er is eigenlijk maar ruimte voor 1 echte profclub in Gelderland " het verstand verloren en nooit meer terug gekregen. Het leeft echt veel meer die haat in Nijmegen dan Arnhem. De Nijmegenaren maakt er echt een issue van. Dat lokt natuurlijk ook fanatisme uit vanuit de andere supprotersgroep. Gewoon lekker ludiek met die derby omgaan veel beter!